Мiй блог

17
мар

Скасовано рішення окружної виборчої комісії про утворення дільничних виборчих комісій

Суд визнав протиправною та скасував постанову окружної виборчої комісії територіального виборчого округу № 78 (центр – місто Бердянськ) про утворення дільничних виборчих комісій.

 

12 березня 2019 року окружна виборча комісія територіального виборчого округу № 78 утворила 140 дільничних виборчих комісій на виборах Президента України.

Проте до складу дільничних виборчих комісій не було включено кандидатури за поданням кандидатів у Президенти України Сергія Носенка та Андрія Новака. При цьому відхилення кандидатур до складу дільничних виборчих комісій відбулось через те, що подання за підписом довірених осіб кандидатів у Президенти України Сергія Носенка та Андрія Новака були внесені до окружної виборчої комісії не безпосередньо довіреними особами, що їх підписали, а іншими особами, які діяли за нотаріально посвідченими довіреностями.

Постанова окружної виборчої комісії про утворення дільничних виборчих комісій була оскаржена до суду довіреною особою кандидата у Президенти України Сергія Носенка.

17 березня 2019 року Запорізький окружний адміністративний суд визнав протиправною та скасував постанову окружної виборчої комісії територіального виборчого округу № 78 від 12 березня 2019 року «Про затвердження складу дільничних виборчих комісій та розподілу невикористаних квот».

Судова колегія погодилась з доводами позивача, що подання кандидатур до складу дільничних виборчих комісій за підписом довіреної особи кандидата у Президенти України може бути внесено до окружної виборчої комісії також іншою особою, яка діє на підставі довіреності, або навіть надіслано поштою.

Крім того судовим рішенням зобов’язано окружну виборчу комісію територіального виборчого округу № 78 утворити дільничні виборчі комісії звичайних та спеціальних виборчих дільниць відповідно до вимог Закону України «Про вибори Президента України».

Невиконання окружною виборчою комісією рішення суду призведе до зриву виборів Президента України в межах територіального виборчого округу № 78 (центр – місто Бердянськ).

Чергові вибори Президента України відбудуться 31 березня 2019 року.

Комментарии (0)




Додати новий коментар: