Мiй блог

30
апр

ЦВК прийняла постанови за наслідком розгляду скарг щодо виборів на Запоріжжі

Центральна виборча комісія на своєму засіданні розглянула скарги кандидата у депутати Сергія Гайдука по одномандатному мажоритарному виборчому округу № 46 на проміжних виборах депутатів Запорізької обласної ради 03 травня 2015 року. У скаргах наголошувалось на необхідності негайного формування нового складу виборчих комісій.

 

Кандидат у депутати на проміжних виборах депутатів Запорізької обласної ради Сергій Гайдук звернувся до ЦВК зі скаргами на Запорізьку міську та Запорізьку обласну виборчі комісії. У скаргах наголошувалось на грубі та систематичні порушення виборчого законодавства з боку виборчих комісій, спрямованих на зрив запланованого на першу неділю травня голосування.

30 квітня ЦВК розглянула скарги, встановила факти порушення виборчого законодавства, проте повноваження виборчих комісії, на чому наполягав суб’єкт звернення зі скаргою, не припинила. Оскільки за відповідні проекти рішень віддали свої голоси лише четверо членів ЦВК.

У результаті ЦВК прийняла компромісні постанови № 37 та № 38 від 30.04.2015. Комісія вважає за доцільне звернутися до Запорізької обласної державної адміністрації та Запорізької обласної ради щодо необхідності вжиття вичерпних заходів для фінансування проміжних виборів депутатів Запорізької обласної ради. Крім того ЦВК вважає за необхідне звернути увагу Верховної Ради України на необхідність законодавчого врегулювання питань фінансування підготовки і проведення місцевих виборів у випадках бездіяльності органів місцевого самоврядування щодо прийняття відповідних рішень.

Нажаль Центральна виборча комісія показала свою нездатність адекватно реагувати на порушення виборчих прав громадян та суб’єктів виборчого процесу. Останнє є вкрай небезпечним, оскілки вже незабаром стартує виборча компанія на чергових місцевих виборах, що мають відбутися 25 жовтня 2015 року.

Комментарии (0)




Додати новий коментар: