Мiй блог

17
апр

Суд визнав протиправною бездіяльність Запорізької обласної виборчої комісії

Запорізький окружний адміністративний суд задовольнив позов Сергія Гайдука до обласної виборчої комісії. Визнано протиправною бездіяльність виборчої комісії щодо затвердження тексту виборчого бюлетеня на проміжних виборах депутатів Запорізької облради 03 травня 2015 року.

 

На першу неділю травня призначені проміжні вибори депутатів Запорізької обласної ради. У одномандатних мажоритарних виборчих округах № 13 (Запорізький район), № 22 (Михайлівський район) та № 35 (Токмацький район) зареєстровано по одному кандидату. В окрузі № 46 (м. Запоріжжя) за депутатський мандат посперечаються два кандидати.

Згідно календарного плану основних організаційних заходів з підготовки та проведення проміжних виборів депутатів місцевих рад, складеного Центральною виборчою комісією, не пізніш як за сімнадцять днів до дня виборів територіальна виборча комісія затверджує текст виборчого бюлетеня для голосування у виборчих округах. 15 квітня 2015 року був останнім днем для затвердження тексту виборчого бюлетеня на проміжних виборах 03 травня 2015 року.

Проте Запорізька ОВК проігнорувала вимоги законодавства та текст виборчого бюлетеня для голосування не затвердила. Така бездіяльність виборчої комісії перешкоджає виготовленню виборчих бюлетенів та проведенню зазначених проміжних місцевих виборів.

17 квітня 2015 року Запорізький окружний адміністративний суд задовольнив у повному обсязі позов кандидата у депутати Сергія Гайдука. Суд визнав протиправною бездіяльність Запорізької ОВК щодо затвердження тексту виборчого бюлетеня для голосування в одномандатному мажоритарному виборчому окрузі № 46 на проміжних виборах депутатів Запорізької обласної ради 03 травня 2015 року та зобов’язав виборчу комісію затвердити текст виборчого бюлетеня для голосування. Голова Запорізької ОВК Андрій Кондратенко заявив про намір оскаржити судове рішення в апеляційному порядку.

Запорізький суд прийняв прогнозоване, законне та обґрунтоване рішення. Очікуємо, що рішення суду поверне виборчий процес у законодавче поле, та місцеві вибори 03 травня 2015 року відбудуться.

Комментарии (0)




Додати новий коментар: