Мiй блог

12
янв

На Запоріжжі "регіонали" у місцевій владі саботують проведення проміжних виборів до облради

   12 січня 2015 року адвокат Сергій Гайдук подав позов до суду у зв'язку з бездіяльністю Запорізької обласної виборчої комісії у питанні проведення проміжних виборів до облради.

   15 лютого 2015 року в чотирьох мажоритарних виборчих округах мають відбутися проміжні вибори депутатів Запорізької обласної ради. Проте обласна виборча комісія та керівництво Запорізької обласної ради вирішили вибори не проводити. Місцева псевдоеліта чудово розуміє, що час "друзів Януковича" вже минув і перемогти на проміжних виборах їхнім висуванцям буде складно. Тому в хід пустили тезу про "економію коштів". При цьому Запорізька ОВК з метою недопущення реєстрації кандидатів "забула" відкрити рахунок в Державному казначействі для внесення грошової застави. Це перешкоджає охочим балотуватися подати документи для реєстрації кандидатами.

   У зв'язку із грубим порушенням законодавства про місцеві вибори адвокат Сергій Гайдук подав позов до суду. 12 січня Запорізький окружний адміністративний суд розпочав розгляд адмінстративного позову та після нетривалого засідання оголосив перерву. Рішення у справі, з огляду на стислі терміни розгляду виборчих справ, очікується 13 січня.

Комментарии (0)




Додати новий коментар: